Rehmánie lepkavá kořen SHUDIHUANG - bylina určená pro odvar (čaj).
Doplňuje YIN a XUE.
Může se používat do různých masových vývarů nebo bylinných odvarů.
Popis
PŘÍPRAVA
Připravte si cca 1/4 litru vody na vývar a přidejte odměřené množství.
Vařte asi 5 – 10 minut na mírném ohni. Vývar i s kousky je možno přidávat do jídel čínského charakteru.
Doporučujeme dodržet tradiční způsob přípravy: nepoužívat kovové předměty během celé doby přípravy, tj. využít skleněné či kameninové nádoby, dřevěné pomůcky ap.
DÁVKOVÁNÍ
Denní dávka by neměla přesáhnout 5g.
SLOŽENÍ
40g Rehmánie lepkavá vařená (Rehmannia glutinosa, Shu di Huang).
TČM
Používá se upravený kořen (vařený v rýžovém víně nebo vařený v páře dokud nezčerná a nedosáhne olejovité konzistence, kdy je usušen).
KDY POMÁHÁ
Rehmanie lepkavá má povolená následující zdravotní tvrzení dle NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)
Normální činnost cévní soustavy a krevní tlak.
Normální hladiny glukózy v krvi.
UPOZORNĚNÍ
Nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu - doplněk stravy.