1.540 Kč
Houževnatec jedlý (SHIITAKE) sušená 100 g
Popis
Houževnatec jedlý SHIITAKE 100g
Sušené celé plodnice - pro gastronomické využití.
Vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů.
Kontrolované pěstování - ručně sbíraný.
Shiitake je také velmi chutná a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.
Receptík převzatý z Mycomedica.cz
Japonský dýňový krém s Shiitake
Recept pro 4 osoby
- 10g sušené Shiitake
- 1 hokaido dýně
- 2 šalotky
- pancetta (nebo slanina)
- 4 větší brambory
- 1l zeleninového vývaru
- chilli paprička
- olivový olej
- máslo
- sušený rozmarýn
- sůl
- pepř
- koriandr
Postup přípravy:
potřebné množství Shiitake namočte přes noc do vody
dýni oloupejte a zbavte jadřince a nakrájejte na větší kostky
dýni vložte do pekáčku s olivovým olejem, solí a pepřem
pečte na 200°C cca 30 min.
upečenou dýni přepasírujte přes jemné sítko
v hrnci zpěňte šalotku na olivovém oleji, přidejte slaninu a krátce ji orestujte, přidejte brambory nakrájené na kostky a zalijte vývarem, přidejte propasírované dýňové pyré, chilli, sůl, pepř.
přiveďte k varu a vařte dokud brambory nezměknou
na pánvičce rozpusťte máslo a orestujte Shiitake nakrájenou na plátky, dochuťte Shiitake solí, pepřem a rozmarýnem.
Krém podávejte posypaný orestovanými plátky Shiitake a koriandrem
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.
- Velikost balení
- 100g
- Značka
- MycoMedica
Houževnatec jedlý (SHIITAKE) sušená 100 g