Cetearyl Alcohol

Cerearyl Alcohol je mastný alkohol ve vodě nerozpustný, který se v malém množství přirozeně objevuje v přírodě. Může být získáván z přírodních zdrojů (tuků a olejů). Například z kokosového nebo palmového leje. Zároveň jej lze získat chemickými postupy.
 
U kosmetických přípravků prodlužuje jejich trvanlivost. U šamponů se používá pro pěnící efekt. Rovněž funguje jako emulgátor – látka umožňující smíchání více kapalin (například vodu a olej).
 
Zvlhčuje a zjemňuje pleť.
 
Ceraryl Alcohol je považován za bezpečnou přísadu. Může se používat i u jedinců s citlivou a alergickou pokožkou. Lehké podráždění se může objevovat s osob trpících lupenkou nebo růžovkou.
 
Synonyma
(C16-C18) ALKYL ALCOHOL, (C16-C18) -ALKYL ALCOHOL, 1-OCTADECANOL, MIXT. WITH 1-HEXADECANOL, ALCOHOLS, C16-18, ALCOHOLS, C1618, C16-18 ALCOHOLS, CETOSTEARYL ALCOHOL, CETYL/STEARYL ALCOHOL, MIXT. WITH 1-HEXADECANOL 1-OCTADECANOL, UNIOX, Cetylstearyl Alcohol

Cetearyl Alcohol najdete např. v těchto produktech