Sodium sulfate
Benzyl benzoate je používán v kosmetice jako rozpouštědlo (rozpouští další látky v produktu) a jako konzervant. Má antimikrobiální aktivitu a díky takové balzámové vůni se používá i jako parfemace. 
 
Pokud jste dávali pozor při hodnách chemie, tak víte, že benzyl benzoate je chemická sloučenina, která se záskává z esterů benzoátu zkapalněných pomocí kyseliny benzoové a benzyl alkoholu. Kvalita výsledné látky je pak o použitých surovinách.
 
Často ho najdeme v balzámech na rty nebo parfémech.
 
V kosmetice byste se mu měli vyhnout, pokud máte alergie či kontaktní dermatitidu. Obecně bychom u citlivé a ekzematické pleti doporučovali vybírat kosmetiku bez tohoto konzervantu. A to, i když je přírodního původu. V kosmetice se však spíše vyskytuje syntetický. Je to v podstatě bezbarvá tekutina nebo bílá pevná látka.
 
 

Stránka www.ewg.org, z které často čerpáme, uvádí následující:Benzyl benzoate1

Celkové riziko - střední.

Spojitost s rakovinou - nulové.
Vývojová a reprodukční toxicita - nulové.
Alergie a imunotoxicita - střední.
EKOtoxin - nízké.
Hormonální disrubtor - nízké.
 
 

Benzyl benzoate se používá proti vším a je to lék proti svrabu. 

 
Synonyma: BENYLATE; BENZOIC ACID, BENZYL ESTER; BENZOIC ACID, PHENYLMETHYL ESTER; BENZYL ESTER BENZOIC ACID; PHENYLMETHYL BENZOATE; PHENYLMETHYL ESTER BENZOIC ACID; ASCABIN; ASCABIOL; BENYLATE; BENZOIC ACID, PHENYLMETHYL ESTER; BENZYL ALCOHOL BENZOIC ESTER.
 
Jako konzervant by se neměl používat v potravinách.
ProduktyBenzyl Benzoate najdete např. v těchto produktech
Chcete stránku vytisknout?
Skrýt před tiskem nějaké části stránky.
Vytisknout celou stránku tak, jak ji vidíte.
(tento box nebude vytištěn)
Úprava stránky před tiskem
Najeďte myší na nějaký obsah na stránce, zobrazí se červený obdélník. Kliknutím na něj obsah skryjete. Poté stiskněte tlačítko 'Vytisknout'.