Čínská dietetika v moderním světě

Čínská dietetika v moderním světě

Praktická příručka zdravé výživy podle TČM.
 
Vynikající dílo od MUDr. Ludmily Bendové, které stojí za prostudování. Vzhledem k velmi srozumitelnému podání autorky, může kniha posloužit nejen praktikům TČM, ale i těm, kteří se chtějí o své zdraví aktivně začít starat sami.
 
Publikace obsahuje jak vysvětlení základů tradiční čínské dietetiky, tak mnoho receptů, což potěší hlavně ty, jež chtějí rovnou začít vařit a jíst.
 
Dobrou chuť.

Do 10 dnů

269 Kč s DPH

ks

Data vložená do tohoto formuláře jsou přísně důvěrná. Vyplněním a odesláním souhlasíte se zpracováním vložených údajů.
 
V rámci nového nařízení EU - GDPR nám poskytujete citlivé informace o vašem zdravotním stavu, což vyžaduje váš vědomý souhlas se zpracováním těchto údajů.
 
Abyste věděli s čím souhlasíte, zde je popis jak takové zpracování u nás probíhá. Formulář přijde na email Mgr. Jany Kubíčkové. Tam je do doby, než na něj odpoví a ihned poté je vymazán. Vzhledem k tomu, že odpovídá z emailu, zůstává viset v odeslané poště. Na vaši žádost jej odtamtud můžeme kdykoliv vymazat. Automaticky to však neděláme. Doručená data jsou nějakou dobu také v systému eshopu, odkud jsou pravidelně vymazávána - automaticky. Nemáme jakýkoliv zájem tyto informace schraňovat.
Více o ochraně osobních údajů na tomto eshopu najdete ZDE.
 
Pokud se vám po přečtení všech těchto nutných formalit nepřitížilo, pošlete nám váš dotaz. 
 
Dříve jsme dotazy a odpovědi po souhlasu zveřejňovali, aby byli přístupné i ostatním (dost často se opakují). To však již dělat nemůžeme. To ale nevadí, to nejdůležitější tam již je z dob před GDPR. 
 *
 *
 *
Další souhlasy či nesouhlasy
Políčka s hvězdičkou jsou povinná.

Popis

Ukázka z knihy

Hroznové víno - PUTAO
POVAHA, CHUŤ: Má vyrovnanou povahu, sladkou a kyselou chuť.
VLASTNOSTI: Zvyšuje čchi a posiluje krev (hlavně tmavé odrůdy). Používá se při léčvě revmatismu a artritidy, i v případě příznaků chladu. Je močopudné a léčí bolesti při močení. Prospívá játrům i v případě záněu a žloutenky. Obklad z rozmačkaných čerstvých hroznů se používá zevně na hnisavé rány a musí se měnit každých 8 hodin, neboť brání pomnožení škodlivých mikroorganismů. Léčebně působí dávka 30 gramů horznového vína denně, v akutních případech i dvojnásobek tohoto množství.
UPOZORNĚNÍ: Výrazné a nadměrné požívání hroznů může snížit ostrost zraku.
 
Datlě - WULOUZI
POVAHA, CHUŤ: Teplé povahy a sladké chuti.
VLASTNOSTI: Zahřívají střední ohniště a prospívají čchi. Tiší kašel a posilují trávení.
 
BADYÁN - BAJIAO HUXIANG
POVAHA, CHUŤ: Teplé povahy a pikantní, sladké chuti.
VLASTNOSTI: Vstupuje do drah sleziny-slinivky a ledvin. Ohřívá jang, rozptyluje chlad a harmonizuje čchi.
POUŽITÍ: Používá se při chladu ve středním ohništi se zvracením a bolestmi břicha, dále při stagnaci čchi v tenkém střevě, při kýlách (hernia), při slabostech ledvin a bolesti v bedrech. Je užitečný i u bolestí při močení. Používá se také při zácpě doprovázené nafouknutým břichem a zadýcháváním.
UPOZORNĚNÍ: Nadbytek badyánu může podle tradice zranit oči a provokovat výsev vředů. Nedoporučuje se při nedostatečnosti jin (horkost dlaní a chodidel, noční pocení, nespavost)-
Velikost balení
108 stran / vazba paperback
Značka
Knihy
Dietetika podle čínské medicíny

Čínská dietetika v moderním světě

269 Kč s DPH Do 10 dnů

ks