Agaricus (žampion brazilský) sušený 100g

Agaricus (žampion brazilský) sušený 100g

Vitální houby používá tradiční čínská medicína již tisíce let.
 
Agaricus využívá tradiční medicína pro jeho vysoký obsah polysacharidů k podpoře imunitního systému.
 
Agaricus je také velmi chutný a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.

Skladem

219 Kč s DPH

ks

Data vložená do tohoto formuláře jsou přísně důvěrná. Vyplněním a odesláním souhlasíte se zpracováním vložených údajů.
 
V rámci nového nařízení EU - GDPR nám poskytujete citlivé informace o vašem zdravotním stavu, což vyžaduje váš vědomý souhlas se zpracováním těchto údajů.
 
Abyste věděli s čím souhlasíte, zde je popis jak takové zpracování u nás probíhá. Formulář přijde na email Mgr. Jany Kubíčkové. Tam je do doby, než na něj odpoví a ihned poté je vymazán. Vzhledem k tomu, že odpovídá z emailu, zůstává viset v odeslané poště. Na vaši žádost jej odtamtud můžeme kdykoliv vymazat. Automaticky to však neděláme. Doručená data jsou nějakou dobu také v systému eshopu, odkud jsou pravidelně vymazávána - automaticky. Nemáme jakýkoliv zájem tyto informace schraňovat.
Více o ochraně osobních údajů na tomto eshopu najdete ZDE.
 
Pokud se vám po přečtení všech těchto nutných formalit nepřitížilo, pošlete nám váš dotaz. 
 
Dříve jsme dotazy a odpovědi po souhlasu zveřejňovali, aby byli přístupné i ostatním (dost často se opakují). To však již dělat nemůžeme. To ale nevadí, to nejdůležitější tam již je z dob před GDPR. 
 *
 *
 *
Další souhlasy či nesouhlasy
Políčka s hvězdičkou jsou povinná.

Popis

Základní příprava:
Požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 min nabobtnat.
Doporučená doba vaření je 10-15 min. 
 
Všechny houby společnosti MycoMedica jsou testované v německé laboratoři na těžké kovy, pesticidy apod. Nejsou ozařovány a jsou sbírány ručně. Nabízíme vitální houby té nejvyšší kvality z přísně kontrolovaného pěstování.
 
Recept:
Krémové rizoto s brazilským žampionem
 
pro 4 osoby
  • 50g sušeného Agaricu
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévkové lžíce másla
  • 2ks šalotky
  • 200g kulatozrnné rýže na rizoto
  • 1dcl bílého vína
  • 1l zeleninového vývaru
  • 100g parmazánu
  • sůl
  • pepř
 
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Agaricu namočíme přes noc do mléka
  2. na olivovém oleji a másle zpěňte najemno nakrájené šalotky
  3. přisypte rýži a lehce ji orestujte do sklovita (cca 2 min)
  4. zalijte vínem a nechte ho odpařit
  5. přidejte vymačkané a na kousky nakrájené houby
  6. na vedlejším hořáku nechte zvolna bublat vývar. Po jedné sběračce ho přilévejte, stále míchejte, a když se vývar vstřebá, přilijte další. Po 15–20 minutách by měla být rýže hotová, ale na skus pevná.
  7. osolte a opepřete
  8. nakonec přidejte strouhaný parmazán a vmíchejte ho do rizota
  9. částí parmazánu posypte rizoto na talíři
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.
Velikost balení
100 g
Značka
MycoMedica
Agaricus (žampion brazilský) sušený

Agaricus (žampion brazilský) sušený 100g

219 Kč s DPH Skladem

ks

Můžete doplnit o